Košarica

ČIŠĆENJE DPF-A

TUNAP microflex® rješenje vraća funkcionalnost filteru čestica kroz čišćenje sa posebnim sredstvima i tekućinama za čišćenje bez potrebe za skupocjenim zamjenama ili demontažama.

Je li vam se upalila lampica za DPF? Osjetite nemiran rad motora i vozilo je počelo više trošiti? Ovo su glavni znakovi začepljenog filtera čestica.

Tunap

JEDNOSTAVNO ČIŠĆENJE DPF-A

Filter čestica je začepljen

Kada se proces regeneracije filtera čestica, DPF, FAP ili PPF (filter čestica benzina), ne odvija ispravno, može doći do neučinkovitosti u radu vozila zbog začepljenja filtera. Riječ je o povećanju potrošnje i smanjenju performansi automobila, uz gubitak snage motora ili osjećaj da radi na mahove, sve dok se ne zaustavi. Često da bismo riješili problem skloni smo zamijeniti filter, ali postoje i jeftinija i brža rješenja.

Zašto odabrati čišćenje DPF-a TUNAP-ovim rješenjima?

Lampica svijetli, vozilo više nema snage i povećana je potrošnja goriva? DPF filter ima ograničen kapacitet spremanja čestica. Kad količina čađe dođe do određene granice, čestice čađe moraju biti spaljene u procesu regeneracije na CO2 i pepeo. Različiti razlozi mogu prouzročiti neuspjeh procesa regeneracije što uzrokuje začepljenje DPF filtera. U takvim situacijama, filter se obično rastavlja i mijenja.

Očistite umjesto zamjene, zahvaljujući nezapaljivim sredstvima za čišćenje i tekućine za ispiranje. Proces čišćenja bez mukotrpnih demontaža DPF-a patentirao je i razvio TUNAP.

Inovativno microflex® rješenje, kompatibilno sa svim komponentama i materijalima ispušnog sustava čisti čak i filtere čestica na kamionima i poljoprivrednim vozilima.

PRIJE
POSLIJE

DOBROBITI ZA VOZILO I OKOLIŠ

Više čistog zraka u atmosferi. Nezapaljive i certificirane tvari

Smanjenje štetnih emisija zahvaljujući obnovi performansi motora

Čišćenje umjesto zamjene. Rješenje koje je certificirano od strane TÜV-a (jedna od vodećih certifikacijskih i inspekcijskih kuća u široj regiji) i nagrađeno kao „najbolja tehnologija“ od strane VERT-a

KAKO SE ČISTI DPF?

TUNAP je kao proizvođač razvio sustav za čišćenje filtera čestica koji zahtijeva nekoliko sati umjesto nekoliko dana. Ovim sustavom moguće je očistiti začepljene filtere na brz, jednostavan i racionalan način u usporedbi s rješenjima koja predlažu rastavljanje komponente.

Inovativna patentirana microflex® DPF tehnologija čišćenja kompatibilna je sa svim komponentama i njihovim materijalima, koristi nezapaljive tvari bez metala i pepela koje isparavaju bez ostataka.

KAKO IZGLEDA PROCES ČIŠĆENJA NA VAŠEM VOZILU?

DIJAGNOZA

Kada imate kvar na motoru, neophodno je zatražiti odgovarajuću dijagnostiku u radionici kako biste provjerili izvor problema.

ČIŠĆENJE I ISPIRANJE

Set za čišćenje i ispiranje DPF-a sastoji se od dvije tekućine:
- 931 posebnog čistača za čišćenje naslaga čađe i pepela u filteru čestica
- 932 neutralne tekućine za ispiranje nakon čišćenja filtera čestica

Zahvaljujući jedinstvenim svojstvima natapanja, čistač 931 je u stanju otopiti i očistiti čađu i pepelne naslage poroznih saćastih struktura u filteru čestica, dok neutralna tekućina 932 osigurava čistoću filtera čestica koji se ponovno može regenerirati.

REGENERACIJA

Naslage čađe u filtru čestica ravnomjerno su raspoređene i omogućuju regeneraciju filtra uz odgovarajuću obnovu njegovog potpunog funkcioniranja.

UPALJENA LAMPICA DPF-A

Lampica svijetli, vozilo više nema snage i povećana je potrošnja goriva? DPF filter ima ograničen kapacitet spremanja čestica. Kad količina čađe dođe do određene granice, čestice čađe moraju biti spaljene u procesu regeneracije na CO2 i pepeo. Različiti razlozi mogu prouzročiti neuspjeh procesa regeneracije što uzrokuje začepljenje DPF filtera.

Čišćenje može biti alternativa skupocjenoj zamjeni. Čišćenje u mehaničarskoj radionici bez potrebe za demontažom je brže, jednostavnije i ekonomičnije rješenje.

Certificirani tretman

Potvrđuje učinak čišćenja, smanjenje vremena regeneracije i kompatibilnost sa Nox senzorima (Bosch i Continental)

VERT je udruženje 38 vrhunskih tvrtki s ciljem promicanja tehnologija za smanjenje ispušnih plinova

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Filter čestica skuplja vrlo sitne čestice iz ispušnog sustava. Ove čestice nastaju tijekom izgaranja goriva i sastoje se uglavnom od čađe i neizgorjelih ugljikovodika. Nakon pooštravanja propisa o štetnim emisijama, proizvođači vozila odgovorili su dodavanjem DPF-a kao nove komponente koja pomaže da emisije dizelskih motora budu podnošljivije za naše zdravlje i okoliš.

Kapacitet filtriranja DPF-a je ograničen. Iz tog razloga pokreće se automatski proces regeneracije filtera čestica koji, nakon što dosegne određenu temperaturu, spaljuje prikupljene čestice u CO2 i čisti filter.

Općenito, filter čestica treba zamijeniti samo ako je oštećen ili neispravan. Kada je blokiran, dovoljno je čišćenje.

Novo začepljenje DPF-a možete spriječiti redovnom brigom i održavanjem motora. Za više informacija pročitajte: https://www.tunap.it/it/magazine/microflex/

OTKRIJTE PROIZVODE ZA ČIŠĆENJE DPF-A

ZRAČNI PIŠTOLJ ZA ČIŠĆENJE DPF-A/PPF-A

ZRAČNI PIŠTOLJ ZA ČIŠĆENJE DPF-A/PPF-A

Sredstvo za snižavanje temperature izgranja čađe u DPF-u

Sredstvo za snižavanje temperature izgranja čađe u DPF-u

Besplatna dostava

Narudžbe iznad 40€

100% sigurna naplata

MasterCard / Visa / Diners