Košarica

TUNAP microflex® za vaš motor

Tunap

ČUVAJTE I ZAŠTITITE SVOJ MOTOR

microflex® je cjelovita linija TUNAP proizvoda usmjerenih isključivo na održavanje motora hibridnih, benzinskih, LPG i dizelskih vozila, čišćenjem i zaštitom kako bi motor ostao učinkovit. Provođenje ispravne dijagnoze bitno je kako bi se identificiralo ispravno rješenje koje treba implementirati, bilo da se radi o redovnom ili izvanrednom servisu.

Kao i kod liječnika, važno je postaviti dijagnozu i tek onda odrediti odgovarajuće liječenje. Pristup TUNAP-a je isti, da bi se preporučio pravi tretman preporučljivo je prvo razumjeti problematiku.

POSLIJE
PRIJE

ČIŠĆENJE INJEKTORA

S vremenom se u sustavima za gorivo mogu stvoriti naslage ugljika poput koksanja, smole, lakova ili čak naslaga soli. Kako bi naša vozila ispravno radila, moraju biti opskrbljena standardnim gorivom, UNI EN 590 za dizel i UNI EN 228 za benzin. Ovim se propisima utvrđuju svojstva goriva. Kako bi bili u skladu s direktivama Europske zajednice za smanjenje emisija, oni također moraju sadržavati dio BIOgoriva integriran s fosilnim dijelom.

Uzroci onečišćenih injektora mogu biti:

 • Gorivo nije u skladu sa standardima ili je loše kvalitete,
 • Često zaustavljanje i pokretanje vozila,
 • Dugo mirovanje vozila, posebice hibridnih vozila.

Sve to može pridonijeti neučinkovitosti motora. Sjetite se samo injektora, rupe su mu veličine ljudske dlake. Tehnološki razvoj danas dovodi do sve većih tlakova ubrizgavanja, sve manjih proizvodnih tolerancija i sve manjih otvora injektora kako bi se postiglo još učinkovitije izgaranje. Tijekom uporabe vozila normalno je da se ove rupe zaprljaju.

MOGUĆI SIMPTOMI ZAČEPLJENIH INJEKTORA

Stanje čistoće injektora određuje kvalitetu ubrizgavanja, izgaranja, snagu motora te usklađenost s vrijednostima potrošnje i emisija koje propisuje zakonodavac. Naslage goriva uzrokuju smanjenje protoka i negativno utječu na snagu i potrošnju motora. Ako se injektori ne čiste redovito, može doći do povećanja stvaranja čađe i čestica tijekom izgaranja što dovodi do:

 • Povećanja potrošnje goriva
 • Povećane vrijednosti štetnih emisija
 • Bučnog motora s grubim radom
 • Začepljenja filtera čestica
 • Nepravilnog rada motora
 • Skupih kvarova

PREVENTIVA, REDOVITO ČIŠĆENJE

Prevencija je aktivnost koja se provodi povremeno kako bi se smanjio rizik od problema s injektorima. Servis, koji se provodi na godišnjoj ili kilometražnoj bazi, postaje trenutak redovnog održavanja koji je neophodan za održavanje čistih injektora i vozila koje radi. Danas je tehnički dokazano da se između jednog i drugog servisa, zbog kvalitete goriva i načina korištenja automobila, stvaraju naslage u sustavu ubrizgavanja.

Za zaštitu i čišćenje injektora preporuka je upotreba aditiva za dizel, benzin ili hibrid (Više o ovoj temi pročitajte na linku: Čišćenje injektora) :

 • TUNAP 989 Aditiv za izravno čišćenje dizelskih injektora, a dodatna zaštita s 984 Aditivom za izravnu zaštitu dizelskih
 • TUNAP 979 Aditiv za izravno čišćenje benzinskih injektora, a dodatna zaštita s 974 Aditivom za izravnu zaštitu benzinskih
 • TUNAP 965 Stabilizator goriva za hibride. Ovaj proizvod odgovara posebnim potrebama „MILD“ hibridnih vozila, potpunih hibrida i plug-in hibridnih motora, stabilizirajući gorivo, sprječavajući starenje i oksidaciju.

Također je preporuka korištenje 957 Čistača unutrašnjosti motora, koji čisti uljni sustav od ostataka starog ulja i uklanja sav talog koji se nakuplja unutar sustava za podmazivanje posebice na situ uljne pumpe.

PRIJE
POSLIJE

RJEŠAVANJE PROBLEMA VEZANIH UZ ČIŠĆENJE INJEKTORA

Ako problem sa injektorima postane ozbiljniji, potrebno je upotrijebiti profesionalni set za čišćenje injektora koji uz posebnu opremu učinkovito čisti injektore bez potrebe za demontažom dijelova čime štedite novac i vrijeme:

 • TUNAP 938 Intenzivni čistač dizelskih injektora ili 937 Intenzivni čistač benzinskih injektora
 • TUNAP 989 Aditiv za izravno čišćenje dizelskih injektora ili 979 Aditiv za izravno čišćenje benzinskih injektora

ČIŠĆENJE DPF-A

TUNAP microflex® rješenje vraća funkcionalnost filteru čestica kroz čišćenje sa posebnim sredstvima i tekućinama za čišćenje bez potrebe za skupocjenim zamjenama ili demontažama.

Očistite umjesto zamjene, zahvaljujući nezapaljivim sredstvima za čišćenje i tekućine za ispiranje. Proces čišćenja bez mukotrpnih demontaža DPF-a patentirao je i razvio TUNAP.

Inovativno microflex® rješenje, kompatibilno sa svim komponentama i materijalima ispušnog sustava čisti čak i filtere čestica na kamionima i poljoprivrednim vozilima.

Više informacija pročitajte na linkuČišćenje DPF-a

POSLIJE
PRIJE

ČIŠĆENJE VENTILA I KANALA

TUNAP-ova Valve Clean tehnologija omogućuje brzo i jednostavno čišćenje ventila bez skidanja glave cilindra. 

S microflex® 933 Granulatom za čišćenje ventila i kanala onečišćeni ili koksirani ventili se čiste ili ispuhuju zrakom pod pritiskom bez ostavljanja ostataka ili oštećenja. U isto vrijeme se usisuju i nečistoće i korištene granule. Mogući ostaci se zatim otapaju pomoću microflex® 936 Neutralizatora granula – otopine za neutralizaciju.

Više informacija pročitajte na linku: Čišćenje ventila

 

POSLIJE
PRIJE

ČIŠĆENJE EGR VENTILA I ISPUŠNOG I USISNOG SUSTAVA

S TUNAP-ovom novom XGel tehnologijom čišćenja, naslage gareži na EGR ventilima te usisnom i ispušnom sustavu mogu se brzo ukloniti: održivo, povoljno i bez čekanja na nove dijelove.

Više informacija pročitajte na linku: Čišćenje EGR-a

 

POSLIJE
PRIJE

CERTIFIKATI

microflex® linija proizvoda certificirana je od strane neovisnih kompanija poput TÜV TIC (jedna od vodećih certifikacijskih i inspekcijskih kuća u široj regiji) i jamči povećanje performansi motora od 6.6% i smanjenje štetnih emisija za 90%. microflex® je certificiran i od strane SGS-a (vodeće svjetske tvrtke za inspekciju, verifikaciju, testiranje i certifikaciju) koji izjavljuje da ne mijenja norme goriva.

microflex® pospješuje izgaranje u motoru (također zahvaljujući TÜV i SGS certificiranim uslugama) što znači manje štetnih emisija a time i čistiji zrak.

OTKRIJTE PROIZVODE microflex LINIJE

Kako bi se nosili sa sve sofisticiranijim tehnologijama motora, kao i usklađenošću s najnovijim EU standardima o emisiji štetnih plinova, laboratoriji TUNAP-a razvili su proizvode za regeneraciju injektora i za visokokvalitetno održavanje cjelokupnog sustava ubrizgavanja.

974 Aditiv za izravnu zaštitu benzinskih injektora

974 Aditiv za izravnu zaštitu benzinskih injektora

974 učinkovito štiti i čisti injektore zahvaljujući ROA2 tehnologiji (intenzitet čišćenja – 1. stupanj). Zahvaljujući rPET boci ne samo da štitite vozilo tijekom vremena i brinete o okolišu smanjenjem štetnih emisija, već štitite i planet zahvaljujući upotrebi reciklirane ambalaže.

979 Aditiv za izravno čišćenje benzinskih injektora

979 Aditiv za izravno čišćenje benzinskih injektora

979 Aditiv za izravno čišćenje benzinskih injektora učinkovito i dubinski čisti injektore zahvaljujući ROA2 tehnologiji (intenzitet čišćenja – 2. stupanj) te pouzdano otapa i razgrađuje naslage.

984 Aditiv za izravnu zaštitu diesel injektora

984 Aditiv za izravnu zaštitu diesel injektora

984 učinkovito štiti i čisti injektore. Zahvaljujući novoj rPET boci ne samo da štitite vozilo tijekom vremena već poštujete i okoliš.

989 Aditiv za izravno čišćenje dizelskih injektora

989 Aditiv za izravno čišćenje dizelskih injektora

989 učinkovito čisti dizelske injektore, pouzdano otapa i razgrađuje naslage.

965 Stabilizator goriva za hibride

965 Stabilizator goriva za hibride

Stabilizira i štiti gorivo tijekom dužeg perioda stajanja hibridnog vozila.

957 Čistač unutrašnjosti motora

957 Čistač unutrašnjosti motora

Čisti uljni sustav od ostataka starog, otpadnog ulja i uklanja sav talog koji se nakuplja unutar sustava za podmazivanje čime sprječava kontaminaciju novog ulja.

938 Intenzivni čistač dizelskih injektora

938 Intenzivni čistač dizelskih injektora

Inovativni čistač koji vrlo učinkovito uklanja taloge, karbonizacije i smole nastale na injektorima dizelskih sustava ubrizgavanja. Uklanja naslage koje se ne mogu odstraniti sa čistačima koji se dodaju u tank goriva. Koristi se u kombinaciji sa TUNAP uređajem za čišćenje injektora.

ROA2 tehnologija (intenzitet čišćenja – 3. stupanj)

937 Intenzivni čistač benzinskih injektora

937 Intenzivni čistač benzinskih injektora

Inovativni čistač koji vrlo učinkovito uklanja taloge, karbonizacije i smole nastale na injektorima benzinskih sustava ubrizgavanja. Uklanja naslage koje se ne mogu odstraniti sa čistačima koji se dodaju u tank goriva. Koristi se u kombinaciji sa TUNAP uređajem za čišćenje injektora.

ROA2 tehnologija (intenzitet čišćenja – 3. stupanj)

ICM 2020 – Uređaj za čišćenje injektora

ICM 2020 – Uređaj za čišćenje injektora

Najnovija generacija uređaja za profesionalno i automatsko čišćenje svih sustava ubrizgavanja dizel i benzinskih vozila. U kombinaciji sa sredstvima za čišćenje sustava ubrizgavanja 937 (benzin) i 938 (dizel), pouzdano uklanja naslage i nečistoće iz sustava.

ZRAČNI PIŠTOLJ ZA ČIŠĆENJE DPF-A/PPF-A

ZRAČNI PIŠTOLJ ZA ČIŠĆENJE DPF-A/PPF-A

Sredstvo za snižavanje temperature izgranja čađe u DPF-u

Sredstvo za snižavanje temperature izgranja čađe u DPF-u

933 Granulat za čišćenje ventila

933 Granulat za čišćenje ventila

Koristi se isključivo uz alat

936 Neutralizator granula

936 Neutralizator granula

za čišćenje manjih dijelova

133 Čistač ventila

133 Čistač ventila

za čišćenje manjih dijelova

Specijalni alat za čišćenje ventila i okolnih kanala

Specijalni alat za čišćenje ventila i okolnih kanala

za čišćenje manjih dijelova

925 Čistač AGR-a i EGR-a – za čišćenje tvrdokornih onečišćenja

925 Čistač AGR-a i EGR-a – za čišćenje tvrdokornih onečišćenja

Koristi se isključivo uz alat

926 Gel čistač AGR i EGR ventila

926 Gel čistač AGR i EGR ventila

Za čišćenje manjih dijelova

Besplatna dostava

Narudžbe iznad 40€

100% sigurna naplata

MasterCard / Visa / Diners

Skupljajte matice