Košarica

ČIŠĆENJE INJEKTORA

Čišćenje injektora TUNAP microflex® proizvodima održava motor učinkovitim!

Motor vozila u svakoj fazi životnog vijeka ima različite potrebe:

od periodičnog održavanja na svakom servisu, preko dubljeg čišćenja u slučaju problema ili vraćanja performansi vozila do razine novog. TUNAP je proučavao različita i specifična rješenja za zaštitu i čišćenje injektora dizelskih, benzinskih i hibridnih motora.

Tunap

Motor u savršenom stanju

Samo redovnim održavanjem motora performanse vašeg vozila mogu se održati na najbolji način. U slučaju zaprljanih injektora, može doći do nepravilnog rada, povećanja potrošnje ili drugih ozbiljnijih kvarova koji mogu dovesti do kvara vozila.

Redovitom upotrebom microflex® proizvoda izbjegavate probleme uzrokovane nečistoćama u gorivu (uglavnom prisutne u dizelu). Ako je automobil prešao više od 100.000 km i upali se lampica upozorenja za motor, u tom slučaju neće biti dovoljna upotreba aditiva, već će biti potrebno očistiti sustav ubrizgavanja posebnim strojem. Isto tako i loše stanje sustava goriva može biti razlog za prerano prljanje drugih komponenti kao što je filtar čestica.

PREDNOSTI ČIŠĆENJA INJEKTORA

Više čistog zraka u atmosferi

Snižene emisije štetnih plinova

Povratak snage motora vozila

Čišćenje umjesto zamjene čime štedimo vrijeme i novac

VAŽNO JE PAZITI I ZAŠTITITI SRCE VOZILA: MOTOR

Specifično i periodično održavanje

Injektori su temeljne komponente motora, imaju zadatak uvesti raspršeno gorivo u komoru za izgaranje. To su precizni alati sa sitnim rupicama, tanjima od dlake. Ove rupe moraju biti čiste kako bi se osiguralo optimalno ubrizgavanje goriva i rad motora. Začepljenje ovih rupa dovodi do gubitka performansi, povećanja dima, kidanja motora i posljedičnog povećanja potrošnje goriva. Tijekom uporabe vozila, normalno je da se injektori zaprljaju, a česti načini vožnje kreni/stani ili dugotrajna stajanja pogoduju ovoj situaciji. Stoga se s vremenom u sustavu ubrizgavanja stvaraju naslage. Zato je potrebno redovito čišćenjem injektora uklanjati talog i ostatke.

POSLIJE
PRIJE

Tretmani za TUNAP injektore

TUNAP nudi različite tretmane za čišćenje injektora na temelju snage čišćenja microflex® ROA2 tehnologije. Na temelju životnog stadija vozila, mehaničar će identificirati najprikladniji tretman, a time i potrebnu razinu ROA2 čišćenja. Za potpuno začepljene injektore nije dovoljan aditiv u spremniku, već intenzivnije čišćenje brizgaljki koje podrazumijeva korištenje specifičnih alata.

Aditivi za čišćenje injektora

  • Na svakom servisu (15.000 km)
  • Za očuvanje vrijednosti vozila tijekom vremena
  • Ulijeva se u spremnik goriva
  • Za dizelska, benzinska i hibridna vozila

Strojno čišćenje injektora

  • 100.000 km
  • Svjetlo upozorenja uključeno
  • Restauracija rabljenog vozila
  • Korištenje stručne opreme i osoblja
  • Jednom sastavljen alat – manje vremena i novca
  • Nema “uradi sam”.

Kako funkcionira čišćenje TUNAP injektora

TUNAP microflex® zahvaljujući inovativnom rješenju za direktno čišćenje dizelskih i benzinskih injektora bez potrebe za demontažom čisti: injektore, komoru za izgaranje i gornji dio klipa do klipnih prstenova. TUNAP formulacija uz korištenje posebne opreme uklanja sve vrste naslaga: naslage ugljika, lakove i smole.

VAŽNO JE PAZITI I ZAŠTITITI SRCE VOZILA: MOTOR

Dijagnoza

Kako bi vozilo održalo vrijednost tijekom vremena, neophodno je zatražiti odgovarajuću dijagnostiku u radionici

Zaštita

U spremnik će se dodati aditiv TUNAP koji čisti i štiti sustav ubrizgavanja dok održava performanse motora

Čišćenje

Zahvaljujući posebnoj profesionalnoj opremi, moguće je očistiti injektore bez demontaže.

Savjet

Prilikom izmjene ulja preporučuje se čišćenje uljnog sustava kako bi se novo ulje uvelo u čišći okoliš i time bolje zadržale njegove karakteristike.

KADA ČISTITI INJEKTORE?

Dodatna brzina zahvaljujući čišćenju injektora

Kamioni, strojevi i građevinska oprema

U svijetu transporta kamion nije samo sredstvo, već i profitni centar. To je zato što kamion zaustavljen uz cestu stvara ekonomski gubitak. Pravilno održavanje na redovnom servisu omogućuje veću pouzdanost i sprječava nepotrebne kvarove vozila i skupe intervencije. Rutinsko servisiranje omogućuje održavanje injektora čistima i sprječava povećanja potrošnje dizela i emisija ispušnih plinova.

Jeste li kupili rabljeno vozilo?

Kada kupite rabljeni automobil, čišćenje unutrašnjosti vozila je prioritet. Ali u ovoj fazi također je važno procijeniti status motora: povijest održavanja i servisiranja. Čišćenje injektora u ovoj situaciji stvara nultu točku: vraća izvorne performanse, potrošnju goriva i sprječava neugodne probleme kao što su poteškoće s pokretanjem ili gašenjem motora pri niskim okretajima.

CERTIFIKATI

Potvrđuje učinak čišćenja tvari, smanjenje potrošnje i štetnih emisija

Usklađenost s europskim zakonodavstvom o emisijama

Potvrda da microflex®  proizvodi ne mijenjaju norme goriva

Potvrda da je TUNBottle klimatski neutralno pakiranje bez štetnog utjecaja na ekologiju (984-974)

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Ne, prije svega važno je izvršiti ispravnu dijagnostiku problema, a zatim je potrebno koristiti posebnu alate koji zahtijevaju detaljno poznavanje motora.

Budući da sustavi motora utječu jedan na drugoga, neophodno je identificirati uzrok kvara kako bi se poduzele ispravne mjere.

Ne, za ovu neugodnost potrebno je provesti poseban tretman. Za više informacija pročitajte https://www.tunap.it/it/magazine/alghe-serbatoio/ (moram prevesti)

Ne, za benzince je moguće tretirati TUNAP 937 i 979, dok se za dizel koriste TUNAP 938 i 989. Zanimljivost: proizvodi sa žutim čepom su za benzinske motore, dok su oni sa bijelim čepom za dizelske motore.

Da, 938 Čistač injektora za teretna vozila 5L se koristi s posebnim adapterom.

OTKRIJTE PROIZVODE

974 Aditiv za izravnu zaštitu benzinskih injektora

974 Aditiv za izravnu zaštitu benzinskih injektora

979 Aditiv za izravno čišćenje benzinskih injektora

979 Aditiv za izravno čišćenje benzinskih injektora

984 Aditiv za izravnu zaštitu diesel injektora

984 Aditiv za izravnu zaštitu diesel injektora

989 Aditiv za izravno čišćenje dizelskih injektora

989 Aditiv za izravno čišćenje dizelskih injektora

Besplatna dostava

Narudžbe iznad 40€

100% sigurna naplata

MasterCard / Visa / Diners