Košarica

Pobrinite se da motor u vašem vozilu radi ispravno

JESTE LI ZNALI?

Rad motora u vašem vozilu između ostalog ovisi o čistoći injektora za ubrizgavanje goriva. Koja je uloga injektora? Injektori utječu na kvalitetu ubrizgavanja goriva. Posljedično utječu na izgaranje, snagu motora kao i na održavanje vrijednosti potrošnje goriva i emisije ispušnih plinova. Nečistoće koje se pojavljuju u gorivu mogu uzrokovati probleme na injektorima. Ako se injektori za ubrizgavanje ne čiste redovito, tijekom vremena dolazi do stvaranja čađe i onečišćenja injektora. Kao rezultat tog onečišćenja imamo smanjeni protok goriva što negativno utječe na snagu motora i povećava potrošnju goriva.

UZROK ONEČIŠĆENJA NA INJEKTORIMA ZA UBRIZGAVANJE GORIVA

S vremenom se u sustavu za opskrbu gorivom stvaraju nečistoće što posebno negativno utječe na rad injektora za ubrizgavanje goriva. Zbog zahtjeva europskih standarda u dizel gorivo dodaje se biodizel, a u benzinsko gorivo etanol što utječe na kvalitetu i postojanost goriva. Nasuprot tome tehnološki razvoj vozila traži sve više tlakove ubrizgavanja goriva, niže tolerancije i vidno manje otvore na injektoru. Ova dva čimbenika zajedno tijekom vremena korištenja vozila dovode do bržeg onečišćenja.

KOJE SU POSLJEDICE ONEČIŠĆENIH INJEKTORA?

Onečišćeni injektori znače povećanu potrošnju goriva, povećane emisije štetnih plinova i stvaranje buke u radu motora. Nepravilnim radom injektora ostali dijelovi poput EGR, DPFa, grane usisa ili usisnih ventila, također postaju prljavi i uzrokuju nepravilan rad motora ili u ekstremnim situacijama čak i potpuni zastoj rada.

KAKO MOŽETE SPRIJEČITE MOGUĆE PROBLEME ZBOG ZAČEPLJENIH INJEKTORA?

 TUNAP microflex aditivi posebno su razvijeni upravo kako bi pomogli u rješavanju problema. Dvije su linije ovih aditiva koji imaju različite funkcije:

  • TUNAP injector direct protection 974/984 – linija proizvoda koja služi kao prevencija problema. Ovi aditivi koriste se kao dodatak gorivu i stvaraju zaštitni film na injektorima te na taj način dugotrajno štite injektore od stvaranja naslaga nečistoća. Razbijaju I čiste naslage na injektorima I sprječavaju ponovnu kontaminaciju (Intenzitet čišćenja prema ROA2 tehnologiji: 1. STUPANJ). Redovitom upotrebom ovog aditiva smanjuje se količina nečistoća koja se taloži na injektorima. Preporuka je korištenje ovog aditiva svakih 10.000 km. Dodaje se u gorivu na puni rezervoar.
     
  • TUNAP injector direct cleaner 989/979 – linija proizvoda za čišćenje injektora. Ovi aditivi koriste se za čišćenje injektora i preporučuje se korištenje na svakih 50.000 km. Koristi se kao dodatak gorivu, na čim manji nivo goriva u rezervoaru kako bi kroz jaču koncentraciju aditiva čišćenje bilo što intenzivnije. 

 

PREDNOSTI PROIZVODA                                                                                 

✔ Neovisno testiran od strane TÜV-a

✔ Pruža zaštitu od stvaranja naslaga vezanih uz kvalitetu goriva

✔ Molekularno aktivni zaštitni film odgađa ponovnu kontaminaciju

✔ Antioksidansi odgađaju kemijsko starenje goriva

✔ Povećava oktanski broj kako bi se spriječilo „kucanje“ i spriječilo oštećenje motora

✔ Održava potrošnju goriva i emisiju ispušnih plinova na nivou novog vozila

✔ Suvremena tehnologija pakiranja –  jednostavna i učinkovita primjena u jednom koraku

Upotrebom Injector Direct Protection 974/984 proizvoda postiže se dugotrajnija zaštita od stvaranja naslaga na injektorima, a u kombinaciji s Injector Direct Cleaner 979/989 proizvodima vaši će injektori biti u savršenom stanju te osiguravati pouzdan rad motora.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Besplatna dostava

Narudžbe iznad 40€

100% sigurna naplata

MasterCard / Visa / Diners

Skupljajte matice