Košarica

TUNAP SLAVI 50. ROĐENDAN

ROĐENJE BRENDA

1974. nije bila samo godina u kojoj je VW Golf došao na tržište i Njemačka je postala svjetski prvak u nogometu. Iste godine prvi TUNAP proizvodi su ugledali svjetlo dana.

2024. TUNAP se može osvrnuti na pedeset uspješnih godina istraživanja i razvoja.

1974. godine prvi put su korišteni proizvodi pod imenom TUNAP.

PRIČA O USPJEHU

Ono što je započelo s početkom distribucije marke TUNAP 1974. godine danas je jedan od globalnih tehnoloških lidera u proizvodnji aerosola, maziva i sredstava za čišćenje za industrijske i tehničke primjene. Već pola stoljeća ovo obiteljsko poduzeće predstavlja inovacije, inteligentne proizvode i pouzdanu proizvodnju.

Kao globalni igrač s korijenima u Bavarskoj, TUNAP je zastupljen na sedamnaest tržišta u Europi, Americi i Aziji. TUNAP GROUP ukupno zapošljava oko 700 ljudi diljem svijeta i ostvaruje godišnji promet od oko 231 milijuna eura (2022.).

ISTRAŽIVANJE, RAZVOJ, PROIZVODNJA I LOGISTIKA

“Vrlo smo ponosni na našu polustoljetnu priču o uspjehu”, kaže Maximilian Buchner, direktor TUNAP-a i sin osnivača tvrtke Markusa Buchnera.

“Obljetnička 2024. stoga je prilika da se osvrnemo na pet desetljeća inovacija, rasta i snažnih partnerstava. Istovremeno, gledamo u budućnost. Nastavit ćemo ulagati kako bismo našim kupcima mogli ponuditi istraživanja , razvoj, proizvodnja i logistika iz jednog izvora”, kaže Buchner.

POČECI SPECIJALNIH KEMIJSKIH PROIZVODA ZA VOZILA

Vodeći princip Markusa Buchnera 1974. godine bio je opremiti mehaničarske radionice za vozila sa svim specijalnim kemijskim proizvodima koji su im potrebni u radu. U početku se asortiman TUNAP-a sastojao uglavnom od proizvoda za zaštitu motora i proizvoda za osiguranje rashladnog sustava.

“Dizajniranje asortimana proizvoda za učinkovite automobilske usluge bilo je doslovno u kolijevci za mene i moju obitelj, budući da je moj djed, Max Buchner, osnovao “automag” u Münchenu 1928. godine, prvog ovlaštenog zastupnika BMW-a”, kaže Markus Buchner, sada predsjednik Savjetodavnog odbora TUNAP GRUPE.

Bio je to i Max Buchner koji je 1929. godine s BMW-om Dixi pobijedio na vrlo popularnoj Međunarodnoj alpskoj utrci, tada najtežoj utrci na duge staze na svijetu, i tako ispisao povijest automobila.

KVALITETA, DODANA VRIJEDNOST I ODRŽIVOST

Uz izvanrednu kvalitetu proizvoda, još dvije komponente bile su ključne za TUNAP-ovu uspješnu priču od samog početka: jedinstveni prodajni sustav koji je kompetentno i učinkovito podupirao trgovce u zarađivanju novca i razvoj metoda održavanja i čišćenja koji su pomogli da komponente ostanu na životu za dulje i uštedite na rezervnim dijelovima. Dok se o održivosti još uvijek malo govorilo u sedamdesetima, TUNAP ju je već prakticirao.

Danas je TUNAP međunarodni razvojni i servisni partner za tisuće autokuća širom svijeta i surađuje s gotovo svim većim proizvođačima vozila. Trenutačni portfelj odjela TUNAP Automotive uključuje širok raspon kemijsko-tehničkih proizvoda za održavanje, kao i za popravke i rješenja problema za sva područja vozila: od motora, kočnica i karoserije do održavanja i njege interijera. Značajan doprinos ugledu tvrtke dao je i “airco well” sustav za čišćenje klima uređaja koji je razvio TUNAP.

OD AUTOMOBILA DO SREDSTAVA ZA ČIŠĆENJE KUĆANSTVA: 50 GODINA INOVACIJA

Entuzijazam djelatnika TUNAP-a za kemiju i tehnologiju rezultirao je nizom TUNAP patenata tijekom posljednjih pedeset godina, koji su postupno upotpunili TUNAP-ov asortiman kemijsko-tehničkih proizvoda.

TUNAP se oslanja na dugoročna partnerstva, s oko 30.000 kupaca širom svijeta koji se već oslanjaju na TUNAP proizvode i sustave.

TUNAP u svojoj ponudi ima oko 2200 proizvoda

Osim odjela Automotive, TUNAP je aktivan u odjelima Industrija, Private Brand i TUNAP Sports. Odjel za industriju razvija i prodaje maziva visokih performansi i posebna maziva za širok raspon industrijskih sektora.

Za odjel privatnih robnih marki, TUNAP svojim kupcima nudi poseban asortiman maziva, sredstava za čišćenje i aditiva za distribuciju privatnih robnih marki te razvija i proizvodi individualna rješenja proizvoda na zahtjev.

Uz TUNAP Sports proizvode za njegu bicikala, TUNAP također brine o održivoj mobilnosti na biciklu. Kozmetički proizvodi zaokružuju ponudu TUNAP Sports.

TUNAP KOMBINIRA INOVATIVNU KEMIJU S VISOKIM STANDARDIMA ODRŽIVOSTI

Već pedeset godina TUNAP nudi proizvode koji njeguju i štite te kombiniraju inovativnu kemiju s visokim standardima održivosti. Kao proizvođač kemijskih proizvoda, TUNAP je svjestan svoje posebne odgovornosti.

TUNAP od samog početka pridaje najveću vrijednost aktivnim sastojcima koji štede zdravlje i resurse u svojim proizvodima, a već je više od petnaest godina član Bavarskog pakta za okoliš.

SJEDIŠTE TVRTKE I PROIZVODNJA

TUNAP proizvodi na tri lokacije: u Wolfratshausenu (Bavarska), u Lichtenau (Saska) i u Märstettenu (Švicarska). S trinaest vlastitih inozemnih podružnica i velikim brojem trgovačkih partnera, TUNAP ima izvrsnu međunarodnu mrežu. TUNAP je posebno vezan za svoju matičnu bazu u Wolfratshausenu u Bavarskoj. Uz administraciju, prodaju i proizvodnju, u sjedištu se nalazi i središnji odjel istraživanja i razvoja u kojem radi ukupno 160 djelatnika.

NAGRADE

2023. godine okrug Bad Tölz-Wolfratshausen dodijelio je TUNAP-u Poslovnu nagradu 2023. za moderno radno okruženje, društvenu predanost i uzorne standarde održivosti. TUNAP je također dobio nagradu „Poslodavac budućnosti“ 2023. godine od Njemačkog instituta za inovacije za održivost i digitalizaciju.

“Posebno zahvaljujem ljudima u TUNAP-u jer bez njih ova obljetnica ne bi bila moguća. Njihova predanost, stručnost i strast presudni su za pedesetogodišnju uspješnu priču TUNAP-a”, kaže Maximilian Buchner.

Široki asortiman TUNAP proizvoda dostupan je na našem webshopu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Besplatna dostava

Narudžbe iznad 40€

100% sigurna naplata

MasterCard / Visa / Diners

Skupljajte matice