Košarica

Profesionalno čišćenje injektora

Čišćenje injektora vrlo je važno

Tehnologija motora iznimno je napredovala u posljednjim desetljećima, a naši automobili danas rade s najmodernijim pogonskim sustavima. Postavlja se pitanje: Trebamo li i dalje čistiti injektore? Je li ovo stvarno još uvijek aktualno? Da, tema je još uvijek vrlo aktualna, čišćenje je danas važnije nego ikad prije. Injektori su precizni instrumenti sa sve manjim provrtima koji se moraju održavati čistima. Međutim, vozaču automobila to nije odmah vidljivo, što je uglavnom zbog sljedećih razloga:

  • Kontaminacija se ne događa preko noći, već kroz duži vremenski period. Gubitak performansi, neravnomjeran rad motora i povećana potrošnja goriva su rezultat – ali to se tek postupno primjećuje. To je poput starih tenisica za trčanje, gdje se primjećuje koliko su istrošene tek kad obujete nove cipele. Dakle, da bi se injektori vratili u ispravno stanje, potrebno je profesionalno čišćenje. 
  • Elektronika vozila je programirana da se prilagodi količini prljavštine – što je važno i svakako razumno. Nedostatak ovoga je što vozači automobila ne primjećuju da su napravljena elektronička podešavanja kako bi se izbjegao problem prljavih mlaznica. Osim toga, kod motora s izravnim ubrizgavanjem, injektor je izložen ogromnim temperaturama: to dovodi do naslaga unutar injektora, s kojima se treba boriti potpuno drugačijim sredstvima za čišćenje nego kod starijih tehnologija motora.

Profesionalno čišćenje injektora

Iz gore navedenih razloga, dobro poznati moto “čist motor radi bolje od prljavog” i dalje vrijedi.

Sa najnovijom generacijom stroja za čišćenje injektora ICM 2020, injektori se profesionalno čiste i obnavljaju.

Osim znatno smanjenih emisija, profesionalno čišćenje brizgaljki za vozače očituje se prije svega u tišem radu motora i znatno manjoj potrošnji goriva.

Više informacija o intenzivnim čistačima možete pročitati:

937 Intenzivni čistač benzinskih injektora

938 Intenzivni čistač dizelskih injektora

Njihov intenzitet čišćenja prema ROA2 tehnologiji: 3. STUPANJ

ICM 2020 https://www.youtube.com/watch?v=X_XNZv7nSwo&feature=emb_title

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Besplatna dostava

Narudžbe iznad 40€

100% sigurna naplata

MasterCard / Visa / Diners

Skupljajte matice