Košarica

Održavanje Plovila: Savjeti za Produženje Životnog Vijeka i Sigurnu Nautičku Avanturu – 2. dio

Nakon što smo u prvom dijelu obradili osnovne savjete za održavanje plovila, vrijeme je da se još detaljnije posvetimo ključnim koracima koji će vam pomoći produžiti životni vijek vašeg plovila i osigurati sigurnu nautičku avanturu. Bez obzira jeste li iskusni nautičar ili tek započinjete svoju avanturu na vodi, pravilno održavanje plovila je ključno za uživanje u bezbrižnim trenucima na moru. U nastavku donosimo dodatne savjete i trikove kako bi vaše plovilo ostalo u najboljem stanju tijekom cijele sezone.

3. Zaštita i održavanje trupa

Zaštita trupa vašeg plovila od korozije i oštećenja može produžiti njegov životni vijek. Redovito provjeravajte trup na pukotine, ogrebotine ili mrlje. Ako primijetite bilo kakve znakove oštećenja, odmah ih popravite.

Ukoliko na otvorima ulazi voda ili more, propuštanje se može otkriti:

  • 381 Detektorom propuštanja – miješa se s vodom u omjeru 1:1 i šprica na područje gdje se sumnja da prodire voda. Propuštanje se otkriva sa UV lampom.

Podmazivanje pomičnih dijelova trupa:

Upotrijebite antivegetativnu boju kako biste spriječili rast algi, školjki i drugih organizama na trupu.

Redoviti pregled opreme: Provjerite stanje sidra, konopa, rola, lanaca i drugih dijelova plovila. Osigurajte da su svi ti dijelovi u dobrom stanju i spremni za upotrebu.

4. Provjera električnih sustava

Sustavi električne energije na plovilu igraju ključnu ulogu u njegovoj sigurnosti i funkcionalnosti. Redovito provjeravajte sve žice, priključke i električne uređaje kako biste bili sigurni da rade ispravno. Zamijenite oštećene dijelove i osigurajte da svi električni uređaji budu zaštićeni od vlage.

Sprejevi za održavanje, čišćenje i postizanje bolje provodljivosti električnih i elektroničkih konektora, kontakata i spojeva. Svojim izvrsnim svojstvima protiv oksidacije i vlage, osiguravaju dugotrajnu sigurnost kako u plovidbi, tako i u stanju mirovanja.

TUNAP Electric line proizvodi su ono što trebate za brigu o kontaktima elektroničkih komponenti. Oni njeguju, štite i stvaraju mazivi film koji nije električki vodljiv. Štite od vlage i pouzdano sprječavaju koroziju.

  • 372 Elektro mast – Neprovodljivo sintetička mast koja odbija vlagu i vodu, te osigurava nesmetani protok struje na električnim kontaktima. Štiti kontakte od trošenja. Prikladan za sve konektorske spojeve i zlatno presvučene kontakte.
  • 373 Elektro ulje – Neprovodljivo sintetičko ulje koje odbija vlagu i vodu, te osigurava nesmetani protok struje na električnim kontaktima. Štiti kontakte od trošenja. Prikladan za sve konektorske spojeve i zlatno presvučene kontakte
  • 375 Aktivni čistač el. kontakata – Aktivni čistač električnih kontakata i osjetljivih elektroničkih komponenti. Odstranjuje masti, ulja i nečistoče sa metalnih kontaktnih površina. Hlapi brzo, bez ostataka i taloga.

Više informacija:

Za sve informacije i upite dostupni smo:

Naš stručni tim stoji vam na raspolaganju s savjetima i preporukama o najprikladnijim proizvodima za vaše plovilo. Za dodatna pitanja ili savjete, slobodno nas kontaktirajte putem navedenih kontakata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Besplatna dostava

Narudžbe iznad 40€

100% sigurna naplata

MasterCard / Visa / Diners

Skupljajte matice