SOLTRON® - tretman goriva enzimima

SOLTRON® čisti vaše gorivo

Čestice nečistoća koje se pojavljuju u gorivu onemogućuju njegovo čisto i efikasno izgaranje. SOLTRON® sadrži prirodne enzime čija je uloga razbijanje čestica nečistoća koje se nalaze u gorivu, a čija prisutnost onemogućuje čisto i efikasno izgaranje. Elementi ugljikovodika koji se nalaze u dizelskom mulju pretvaraju se natrag u gorivo i spaljuju tijekom izgaranja. Kao rezultat dobivamo smanjenu emisiju ispušnih plinova.

SOLTRON® eliminira tzv. „Diesel Bug"

Kontinuirana upotreba SOLTRON® osigurat će zaštitu od mikrobioloških i bakterijskih nečistoća tzv. „dizel bugs". Njihovo razmnožavanje u vašem tanku goriva kontaminira gorivo koje može dovesti do začepljenja filtera, a time uzrokovati zastoj rada motora. Kada takvo gorivo ipak prođe kroz filter i ubrizga se u cilindar, izgaranje je nepotpuno, te dolazi do povećanog nakupljanja gareži, veće emisije ispušnih plinova, nepravilnog rada motora i veće potrošnje goriva zbog nepotpunog izgaranja .
Ovi mikroorganizmi kao živa materija imaju sposobnost mutacije pa tako nakon nekog vremena mogu stvoriti imunitet i postati potpuno otporni na tretmane biocidima. Nasuprot tome enzimi iz SOLTRON-a razbijaju ove bug-ove koji tada neometano prolaze kroz filter i uklanjanju se tijekom izgaranja.

Čisto gorivo odvest će vas dalje...

Svi motori dizajnirani su i proizvedeni da daju svoj maksimum imajući na umu da se za njihov pogon koristi gorivo koje je čisto. Kvarovi na motorima uzrokovani nečistoćama predstavljaju vrlo visok rizik za posade brodova, a isto tako i za okoliš. Istražni ured za marinske nesreće (MAIB) može dati velik broj primjera gdje je nečisto gorivo uzrokovalo kvar na motoru, stoga je pažnja posvećena kvaliteti goriva izuzetno važna.

Doziranje SOLTRON®

Napomena: SOLTRON® treba dodati u tank prije goriva.

  • U slučaju težih onećišćenja: 2000 ml / 5000 litara goriva
  • Srednja onečišćenja: 1000ml / 5000 litara goriva
  • Standardna upotreba: 500ml / 5000 litara goriva

Ako postoji sumnja na vrlo veliko onečišćenje goriva preporučujemo vam da nas prije upotrebe kontaktirate.

SOLTON - Tretman goriva enzimima – dostupan je u tri vrste pakiranja:

  • 125 ml za tretman 1250 lit goriva
  • 500 ml za tretman 5000 lit
  • 20 lit