Ekologija i održivi razvoj - Ususret novim izazovima

Pravilnikom o gospodarenju otpadnim uljima, otpadno ulje definirano je kao svako mineralno i sintetičko mazivo, industrijsko, izolacijsko (ulje koje se rabi u elektroenergetskim sustavima) i/ili termičko ulje (ulje koje se rabi u sustavima za grijanje i hlađenje), posebice motorno, strojno, ulje iz mjenjačkih kutija, mineralno i sintetičko mazivo ulje, ulje za prijenos topline, ulje za turbine i hidraulično ulje osim ulja koja se primješavaju benzinima kod dvotaktnih motora s unutrašnjim izgaranjem.

Zbog svojih svojstava otpadna ulja su klasificirana kao opasan otpad. Velike su mogućnosti recikliranja otpadnih ulja i zato je bitno oporabiti što veće količine kako bi se sačuvao okoliš i optimizirala potrošnja prirodnih resurasa. Bitno ih je odvajati od ostalog komunalnog otpada da ne bi završile na odlagalištu otpada i tako utjecale na zagađenje okoliša.

Zbrinjavanje Otpadnih Ulja

Poduzeće Jasmin maziva d.o.o. Vas obavještava da besplatno zbrinjava svoja otpadna ulja što je korak važan i za zaštitu okoliša u Hrvatskoj, budući da se ovim projektom smanjuje broj nepravilno odloženih otpadnih ulja koja su opasan izvor zagađenja, prije svega površinskih i podzemnih voda.

  • poduzeće Jasmin maziva d.o.o. plaća eko taksu prilikom uvoza ulja te Vam tako omogućava besplatno zbrinjavanje naših ulja putem dugogodišnjeg partnera Kemis d.o.o. – broj telefona: 01/240-6303
  • također, poduzeće Jasmin maziva d.o.o. Vam omogućava i zbrinjavanje zauljene ambalaže ukoliko je ona kupljena kod nas te Vas odobravamo za iznos vraćene ambalaže na kraju godine

Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili želite dodatne informacije obratite se našem stručnom timu. Veselimo se Vašem pozivu. Više informacija molimo potražite na stranicama TOTAL GRUPACIJE.

Biorazgradiva maziva - Zaštita okoliša i učinkovitosti (na stranici piše učinkovitosty)

Zaštita okoliša i održivi razvoj jedan su od glavnih javnih pitanja.

Svjesnost o važnosti ovog pitanja dovela je do razvoja biorazgradivih maziva posebice u kategoriji proizvoda kod kojih postoji mogućnost prolijevanja i na taj način direktnog utjecaja na okoliš ( u poljoprivredi, transportu, ribarstvu, brodogradnji, industriji...). Glavna karakteristika tih proizvoda jest njihova jedinstvena mogućnost trošenja, ne ostavljajući pritom tragove zagađenja. Više informacija molimo potražite na stranicama TOTAL GRUPACIJE.

Dugi intervali izmjene: smanjene izmjene ulja

Cilj ulja s dužim intervalima izmjene jest smanjenje stvaranja otpadnog ulja po prijeđenoj udaljenosti. Nadalje, osim smanjena stvaranja otpadnog ulja prednosti je i kod krajnjeg potrošača smanjenje troškova izmjene ulja. Više informacija molimo potražite na stranicama TOTAL GRUPACIJE.

ELF Fuel Economy: Smanjena potrošnja goriva za čišći okoliš

ELF-ovi Fuel Economy proizvodi dizajnirani su s ciljem smanjenja emisije CO2 kroz ograničavanje trenja motora. Uistinu, trenje metala / metalnih površina dovodi do gubitka energije i potrošnje goriva. Više informacija molimo potražite na stranicama TOTAL GRUPACIJE.

Snaga vjetra: Vjetar pod krilima TOTAL grupacije

Jedna od inovacija Total grupacije jest promocija obnavljajućih izvora energije kroz eksperiment s 5 vjetroturbina na farmi pokraj Dunkirk-a u sjevernoj Francuskoj. Test bi trebao dovesti do priznanja maziva koje Total grupacija proizvodi za specijalizirane primjene. Više informacija molimo potražite na stranicama TOTAL GRUPACIJE.

Otpadna ulja

Otpadna ulja dijele se u dvije kategorije:

  • tzv. „svijetla ulja" industrijskog porijekla i malog nazadovanja prilikom korištenja, koja se mogu lako regenerirati procesom čišćenja (filtriranje i/ili centrifuga).
  • tzv. „tamna ulja" uglavnom iz transporta koji su bili pod utjecajem toplinskih i mehaničkih uvjeta te su na taj način oksidirali.

Nijedno od ovih ulja ne smije se miješati s topivim ili vodenim mazivima, biljnim uljima, emulzijama za koje se koriste drugačiji načini prikupljanja i obrade. Više informacija molimo potražite na stranicama TOTAL GRUPACIJE.

Životni ciklus proizvoda

Analiza životnog ciklusa proizvoda koristi se radi prepoznavanja i smanjenja utjecaja naših maziva na okoliš. Ovakvim pristupom, briga za okoliš može biti ugrađena u nove proizvode već od samog početka".

Olivier DAUTREBANDE
Direktor Održivog razvoja

Više informacija molimo potražite na stranicama TOTAL GRUPACIJE.

  • Kontakti
Prodaja - Jasmin maziva - Prodaja

Prodaja - Jasmin mazivaProdaja

Pošalji upit